Fine Fishermans Trophy 2009

Sommeren 2009 var året, hvor min fiske ”buddy” og jeg endelig skulle genoptage vores årlige ekspedition til Sveriges gös (Sandart) vande.

I 2008 var vi, af forskellige årsager, tvunget til, at blive i havn, så det var med store forventninger og højt humør at den grønne ”berliner”  (Berlingo) strøg over sundet, og hastigt drønede ud af de svenske motorveje.

Allerede inden København var der lagt talrige strategier for fiskeriet og de sidste enkeltheder omkring årets prestigefyldte turnering blev fastlagt, og sidstnævnte var med en vis portion alvor da der i år var tilkommet en aldeles eftertragtet vidunderlig pokal der skulle tilkomme den sejrende fiskesvend.

Vi landede ved søen Rusken, i småland, sidst på eftermiddagen og efter de obligatoriske hilsner på værtsparet, der skulle holde os med benzin og tømme latrinen den næste uge, var båden hurtigt pakket og et par Cotton cordel walley minnow røg i vandet.

Den lille totakter tøffede afsted i et par timer og lige før vi skulle til at vende skuden og sejle ind til vores lille træhytte var der pludselig bud efter undertegnedes wobler, den var god nok, de velkendte sandart manøvre mærkedes i linen. Det var ikke en fisk der går over i historien, men vores årelange fravær fra gösen taget i betragtning, var humøret meget højt i båden og en mindre del af beboerne omkring Rusken er muligvis blev forstyrret af et glædes råb ude fra søen.

Fra vores boplads ved Rusken var der ikke mere end 1-5 kilometer til Ruskens toppladser og fiskeriet var ganske godt set ud fra antallet af fangede fisk, og til trods for en yderst ihærdig indsats var der desværre er ikke nogle af fiskene der kunne sørge for, at der kom en ny PR til nogen af besætnings medlemmerne dette år, største fisk var ca. 2 kg, ikke meget at skrive hjem til lillemor om, men mon ikke vi får lov at tage af sted igen til næste år.

Om Rusken kan man vel sige, at den er en god Sandart sø hvor der uden større besvær, og på alle døgnets tidspunkter kan fanges en del göser, hvoraf mange sagtens kan ryge på middagsbordet, dog tro jeg at der er langt mellem de større individer, det hører dog med til historien, at vores favorit metode til sandart fiskeri ikke blev afprøvet i rusken, nemlig mede fiskerig med levende agn, da der åbenbart ikke kan opspores egnede agn fisk ved ruskens breder. Jeg må også, med skam og smerte, sige at, jeg på denne tur ikke formåede at svinge mit blegfede korpus ud af køjen før kl. 5.30, og således gik vi, især min buddy, glip af de gode morgen timer, men som den gode Jørgen Larsson siger så er dette vel blot en myte 🙂 undskyld Morten.

Til sidst vil jeg sige, at turen til Sverige, vores tradition, ikke bare er en tur der giver gode fiske minder, men også er noget der luner en lystfiskers hjerte i en travl hverdag, noget man kan tære på i lang tid, i hvert fald lige indtil ca. en måned før den næste tur hvor fiskefeberen igen sætter ind.

Martin (Holder af the Fine fishermans Trophy)

P.S Tak for turen Morten

P1020285.preview

1. sandart i 2009, Rusken, Småland i Sverige

morten_med_sandart

Morten med fin sandart

Skriv et svar